Ankie van den Meerendonk
Ankie van den MeerendonkKostuum-producties

Profiel

Ankie is couturier – kostuumontwerpster, zelfstandig ondernemer sinds 1983, eigenaar van een textiel-atelier, docent mode en textiel, erkend leer bedrijf met stagiaires van diverse regionale mode-opleidingen, externe beoordelaar van eindexamenkandidaten in de modebranche. 

Contactgegevens Ankie

Atelier
Industrieweg 12
5262GJ Vught

M: +31 – 610 – 42 94 47

E: ankie@theaterprofs.nl

I: www.meerendonkcouture.nl

Uitgebreid profiel

Door mij ontworpen theatrale kostuums komen altijd tot stand vanuit de context. Het script en de dialoog met de regisseur dienen als eerste inspiratie. De schetsontwerpen van alle kostuums maar ook alle daaruit volgende patronen zijn van eigen hand. Theaterproducties worden in de meeste gevallen vanaf nul volledig met de hand vervaardigd. Op wens en in afstemming met de opdrachtgever wordt een enkele keer gekozen voor (gedeeltelijke) styling.
Inmiddels bezit ik meer dan dertig jaren ervaring op het gebied van het ontwerpen van couture en theatrale kostuums, het vervaardigen van ontwerp-schetsen en patronen, ontwikkeling van producten en stoffering van prototypes voor de meubel- en verlichtingsindustrie en het geven van cursussen “zelf kleding maken”. Creativiteit in combinatie met ambachtelijke (lees: degelijke) vervaardiging maakt mijn atelier tot een uniek bedrijf waarvan er nog maar weinig bestaan.
 Tot mijn opdrachtgevers behoren vele bedrijven en organisaties maar ook  amateur-gezelschappen en particulieren.

Zij komen bij mij voor ontwerp en creatie van: couture (waaronder bruidskleding), theaterkostuums, historische kostuums, beurskledij en stoffering van prototypes en het maken van patronen ten behoeve van productontwikkeling van meubels en verlichting.

In het atelier bevinden zich allerlei machines van professionele kwaliteit waaronder een machine om leer te stikken, een snel stikkende industriële naaimachine, computer gestuurde naaimachines, lock-machines en een industrieel stoomstrijkijzer.

Modevakschool, lesbevoegdheid couture.
Tot mijn gewaardeerde opdrachtgevers binnen de theatersector behoren: Vlaamsche operastudio – Gent, Rabobank Nederland, Technische Unie, Dutch Design week – Eindhoven, Tulip computers – Tilburg, Rijkswaterstaat, De schutterij van’s-Hertogenbosch, Zeeland Nazomer festival – Walcheren, Cirque Magnifique – Sint-Michielsgestel, MIK kunsteducatie – Schijndel, Efteling – Kaatsheuvel, Theater Van den Bulck – Gent, Fabelgebroed Entertainment – Eindhoven, Artishock – ’s-Hertogenbosch, Arjan van Dijk groep – Oosterhout, Constant in beweging  – Arnhem, Brabants Theaterkoor -Schijndel, 2-Stage – Rosmalen, Don Quichotte Producties – ‘s-Hertogenbosch, Theater De Speeldoos – Vught.
 

Portfolio