[person name=”Peter Collard” picture=”http://theaterprofs.nl/wp-content/uploads/2014/03/PeterCollard.jpg” pic_link=”http://theaterprofs.nl” title=”Audio-producties” email=”mailto:peter@theaterprofs.nl” facebook=”https://www.facebook.com/peter.collard.940?fref=ts” twitter=”” linkedin=”http://linkedin.com/pub/peter-collard/8/b04/137/nl” ][/fusion_person]

Profiel

Peter is geluidstechnicus / sound-engineer met omvangrijke kennis van audio-techniek en ruime ervaring in het ontwerpen van geluid en FOH- en monitor-mix. Hij is in het bezit van alle benodigde apparatuur. Zijn idee: techniek staat ten dienste van artisticiteit.

Contactgegevens Peter

Studio
Molenrijnselaan 22
5262 TN Vught

T: (0655) 71 20 50

E: peter@theaterprofs.nl

Uitgebreid profiel

Laat elke prestatie optimaal voor het voetlicht komen, in beeld én in geluid. Voor profs én vrijetijdsspelers. Een geluidstechnicus is voor mij een muzikant, de knoppen van zijn geluidstafel zijn het palet van de klankschilder.
Voordat we met apparatuur op de eerste geluidsrepetitie verschijnen is er al veel voorbereid. Eerste stap is het schetsen van “de show”: bestudering van het script en indeling in geluidsscènes. Hieruit volgt de benodigde inzet van alle apparatuur voor de “input”. Denk aan vaste of draadloze microfoons, voor solisten, ensemble, orkest of band. Al deze informatie wordt voorgeprogrammeerd in de digitale mengtafel. Tot soms meer dan 100 geluidsscènes worden “total recall” opgeslagen.

draadloze microfoons

Tot slot wordt de “output” ontworpen: een geluidsplan waarin een concreet geluidsbeeld wordt geschetst voor de zaal, het toneel en backstage. Zo gaat vanaf de eerste geluidsrepetitie de aandacht steeds meer van techniek naar klank.

De apparatuur staat altijd in dienst van het eindresultaat. Hoge kwaliteit en bewezen robuustheid leiden in combinatie met ervaren handeling en consequent onderhoud tot de broodnodige betrouwbaarheid. Wij houden van verrassingen maar niet met onze apparatuur!
Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken als Sennheiser, Shure, Neumann, AKG, Yamaha, Allan & Health, Focusrite, Denon, Tascam, Axis en JBL.

Audio-ontvangers

Een overzicht van de beschikbare apparatuur vindt u op de lijst onder aan deze bladzijde.

Zendertechniek is complex en kostbaar. Wij houden de geluidsregie en engineering dan ook bij voorkeur in eigen hand. Bij verhuur van apparatuur leveren wij altijd begeleiding. De kosten van theatertechniek zijn erg afhankelijk van het soort voorstelling en de omstandigheden. Wat is er gewenst of noodzakelijk, hoeveel spelers zijn er, hoeveel voorstellingen zijn er, welke voorzieningen heeft het theater of de zaal enzovoort. Wij maken graag in overleg een opzet van apparatuur, inzet en kosten. Ons vertrekpunt is bereikbare professionaliteit, in klank en kosten. En lukt het eens niet helemaal de begroting rond te krijgen dan zijn wij ook creatief.
MiK kunsteducatie – Schijndel, Brabants Muziektheater – Schijndel, 2-Stage – Rosmalen, Don Quichotte Producties – ‘s-Hertogenbosch, Theater De Speeldoos – Vught, Basisschool De Schalm – Vught.

Verhuur Audio-apparatuur

Overzicht apparatuur
Digitale ontvangers