[tabs tab1=”Verhaal” tab2=”Muziek” tab3=”Rollen” tab4=”Kostuums” tab5=”Decor” tab6=”Licht & geluid”]

De ouders van Wendy en haar broertjes gaan naar een feest. Wendy past op en moet ervoor zorgen dat de jongens op tijd in bed liggen. Dat kan ze best, vinden haar ouders, want het is tijd dat Wendy eens een beetje volwassen wordt. Wendy heeft daar helemaal geen zin in en ze vertelt de jongens over haar held Peter Pan, zijn vijand kapitein Haak en de verloren jongens van Neverland.

Maar dan gebeurt er iets bijzonders, er wordt op het slaapkamerraam geklopt. En daar staat Peter zelf, en naast hem fladdert elf Tinkerbell. Peter neemt Wendy en haar broertjes mee op reis, naar Neverland. Daar ontmoeten ze indianen en zeemeerminnen en moeten ze vechten voor hun leven met de verschrikkelijke kapitein Haak en zijn piraten. Zullen ze ooit weer thuis komen? En willen ze dat eigenlijk wel?

Fragment script
Dit fragment is bedoeld om u een indruk te geven van de inhoud van het script, de enscenering en de liedjes. Het volledige script is niet te downloaden maar wordt u nadat u dit besteld heeft toegestuurd.
[/fusion_old_tab]
De muziek voor deze voorstelling is volledig en nauwkeurig uitgewerkt. Alle liederen zijn beschikbaar als bladmuziek (pdf-formaat), orkestband (mp3) en in een ingezongen versie (mp3).

Opening

Opening – ingezongen

Piratenlied

Piratenlied – orkestband

Piratenlied – ingezongen

Sterrenstof

Sterrenstof – ingezongen

Tijgerlelie

Tijgerlelie – Orkestband

Zeemeerminnen

Zeemeerminnen – Orkestband
Deze voorstelling wordt gespeeld met 19 tekstrollen en 20 – 40 rollen in het ensemble. Een lid van het ensemble heeft gedurende het stuk gemiddeld 4 kostuumverkledingen en komt gemiddeld 6 maal op.

Personages

 1. Wendy
 2. Michiel
 3. John
 4. Vader (scene 1 en 17)
 5. Moeder (scene 1 en 17)
 6. Peter Pan
 7. Tinkerbell
 8. Kapitein Haak
 9. Piraat 1
 10. Piraat 2
 11. Piraat 3
 12. Jongen 1
 13. Jongen 2
 14. Jongen 3
 15. Tijgerlelie
 16. Opperhoofd
 17. Piraat 4
 18. Piraat 5
 19. Piraat 6

Ensemble

 • Slaapkruimels
 • Schaduwen
 • Piraten
 • Verloren jongens
 • Indianen
 • Zeemeerminnen
Voor deze voorstelling zijn in totaal meer dan honderd kostuums vervaardigd. De volledige lijst met daarin alle rollen, de beschikbare kostuums en bijbehorende maatvoering is in voorbereiding.
[/fusion_builder_row_inner]
[layerslider id=”14″]

De voorstelling speelt zich af op diverse locaties. De kinderslaapkamer, het piratenschip, het land van de indianen, het eiland van de verloren jongens. Het decor wordt op scene gebouwd zoals je vroeger speelde. Van de gordijnen maak je een zeil en van de bedden een schuilplaats of een piratenschip. Het beeld wordt aangevuld met een aantal zetstukjes, die eruit zien alsof ze door de kinderen getimmerd zijn.

Technisch gezien bestaat het decor uit een aantal houten objecten (omkasting van twee praktikabels, 2 kinderbedden, een boom, een wigwam, rotsjes / kampvuurtjes / golven, een krokodillenkop, een roer met onderstel, 6 ligstoeltjes, een kooi en enkele stoffen onderdelen.

Om deze voorstelling goed verstaanbaar te kunnen laten spelen bevelen wij het gebruik van de volgende apparatuur aan:

 • 20 zendermicrofoon met belt-pack
 • Snel startende MD speler
[/fusion_old_tabs]